In een notendop: F1 – IndyNXT – F4

F1 – De Spanjaard Alex Palou, Indycar kampioen 2021, wordt de reserverijder voor McLaren. De 25-jarige Palou zal enkel aanwezig zijn op die Grote Prijzen, die niet samen vallen met de Indycar wedstrijden, want hij doet in 2023 opnieuw een gooi naar de titel in de Amerikaanse serie.

IndyNXT – In een persbericht werd de deelname van de Britse Jamie Chadwick aan het Indy NXT kampioenschap meegedeeld. Dat was op zich natuurlijk al oud nieuws want al in november meldden wij dat, alleen veranderde in tussentijd de Indy Lights van naam en werden Indy NXT. De Britse, drievoudig kampioene in de W Series en Williams testrijder, stapte in bij Andretti en wordt er ploeggenote van Indy Pro kampioen Louis Foster en Hunter McElrea.

F4 Italië – Op Vallelunga waren heel wat Formule 4 rijders aan de slag in testritten. Op beide dagen was de Fin Tuukka Taponen met zijn Prema-machine de snelste op de Italiaanse omloop.

Foto: ©mclaren.com