Africa Eco Race: verkenningen 2023 zijn gestart

U vraagt zich misschien af hoe het zit met die andere grote Afrikaanse rallyraid, de Africa Eco Race. Wel, die wordt gehouden in maart 2023 en daar zijn ze nu begonnen aan de verkenningen en de opmaak van het roadbook.

Foto: © africarace.com

Het verkenningsteam onder leiding van Manfred Kroiss ging donderdag 1 december op pad voor drie weken aan verkenning. Ze zullen de Afrikaanse etappes van de volgende Africa Eco Race doorkruisen om de route op te maken en nieuwe tracks te combineren met gevarieerde landschappen.

Nadat ik terugkwam van de laatste editie en de hele tijd in de helikopter van de raceleiding had gezeten, kon ik over een aantal nieuwe circuits vliegen. Ik kwam terug met veel nieuwe ideeën en ik kan niet wachten om terug te gaan, ze te bekijken en de route te schrijven die ik me heb voorgesteld voor de volgende Afrika Eco Race 2023“, zegt Manfred. “Maar opgelet, want verkenningen betekenen een roadbook. Een groot deel wordt besteed aan de navigatie en aan het lezen van het roadbook. De Africa Eco Race is geen gemakkelijke rally!

De editie 2023 wordt gehouden van 11 tot 26 maart 2023