FIA Girls on Track: Belgische Aurelia Nobels naar Ferrari Academy en F4

Het werden Aurelia Nobels en Zoe Florescu Potoela die de derde editie van de FIA Girls on Track Rising Stars wonnen. Ze werden na zes maanden en diverse fysieke tests en praktijkoefeningen, gekozen uit afgevaardigden uit 146 landen. Met de 15-jarige Aurelia Nobels hebben we zowaar een Belgische bij Ferrari!

Foto: ©fia.com

Aurelia Nobels, geboren uit Belgische ouders maar opgevoed in Brazilië en wonende in de VS, werd met de meeste punten geselecteerd als winnares. De 13-jarige Roemeense Florescu Potolea werd gekozen tot “junior” rijder. Potolea zal volgend seizoen uitkomen in de FIA OK Junior karting bij Tony Kart.

Voor Aurelia Nobels, die al aan de slag was in de Spaanse, Deense en Braziliaanse Formule 4 competities, wordt nu lid van de Ferrari Driver Academy en zal met Iron Lynx deelnemen aan het hoog aangeschreven Italiaanse F4 kampioenschap. Ze volgt zo in de voetstappen van de Nederlands-Belgische Maya Weug, die er het afgelopen seizoen aan de slag was.