VAS: volgend weekend is er opnieuw regionaal rallycross op de Duivelsberg

Velen zaten er op te wachten en uiteindelijk kwam dan het verlossende nieuws: ook regionaal kon er na twee jaar weer gereden worden op de Duivelsberg. Een welkome afwisseling voor de rijders, die nu een tweede circuit op de kalender zien verschijnen.

(persbericht/foto: © glossocircuit, media-archief)

De aftrap van het rallycross seizoen had heel wat voeten in de aarde, zowel op Duivelsberg als op Glosso. Vergunningsperikelen en daarna covid zorgden ervoor dat het lang stil bleef in Maasmechelen. Aan de andere kant, in Arendonk, had het Glosso circuit enorm te lijden van het extreem natte weer dit voorjaar. Ondergelopen parkings en paddock zorgden ervoor dat ook hier het seizoen pas na lang uitstel kon beginnen. En nu is de ban plots gebroken want met de komst van het Duivelsbergcircuit kent de kalender opnieuw twee volwaardige rallycrosscircuits. Op 13 juli wordt er de tweede wedstrijd van dit jaar afgewerkt. Hoe staan de zaken voorlopig binnen het regionale kampioenschap?

Klasse A: opnieuw Mitch Moonen?
Mitch Moonen (Ford Fiesta) haalde de eerste zege van het seizoen binnen op Glosso. We zagen er een Danny Kunnen die de nodige problemen kende op de Toyota Corolla en niet verder kwam dan een derde plaats, een sterk rijdende Mitch Buekenhout (Citroën Saxo) en oude rot Jacky Simons (Toyota Corolla GT) die er vroegtijdig aan de kant moest met een gebroken aandrijfas. De vraag wordt: wat vermag Moonen op het snelle Duivelsberg circuit?

Klasse B: naar een duel Wilms-Debacker?
Kristof Debacker (Opel Astra) leverde vorig jaar al het nodige weerwerk tegen Bob Wilms (Opel Corsa). Verwacht werd dat het duel tussen de beiden zou worden verder gezet, maar in het eerste treffen van het seizoen op Glosso zorgden versnellingsbakproblemen ervoor dat Debacker de winst toch weer naar Wilms zag gaan. Na een Glosso met moeilijke weersomstandigheden, wordt het gegeven op de Duivelsberg wellicht anders. De jokerronde zal er een grote rol spelen en bovendien moet er zeker rekening worden gehouden met de andere snelle jongens in de klasse: Robin Gielen (Opel Corsa) en de ervaren Andy Vandooren (Opel Kadett).

Klasse C: wedden op Andy Leysen of opnieuw op Jef De Busser?
Andy Leysen (BMW M5) zat in de openingswedstrijd in Arendonk perfect in het ritme, maar een kapotte aandrijfas gooide uiteindelijk nog roet in het eten. Heel wat sleutelwerk was nodig om de BMW hersteld te krijgen voor de wedstrijd in Maasmechelen. Jef De Busser (BMW Compact) mocht op Glosso proeven van de zege, maar is ook thuis op de Duivelsberg. Afwachten dus wie het laken naar zich toe trekt. Interessant wordt ook het debuut van Daan Bex (BMW E36), zoon van meervoudig nationaal kampioen Kristof Bex!

Klasse D (Promotie): krijgt Van Bruyssel enige tegenstand?
Slechts een handvol deelnemers verschenen aan de start bij de aftrap van het seizoen. Tommy Van Bruyssel (Mitsubishi Colt) had er geen moeite met Senne Vanlommel (BMW E30) en Yoko Goossens (VW Golf) die puntenloos naar huis gingen. Hopen maar op meer deelnemers en meer tegenstand.

Vanaf 9u00 worden de eerste trainingen gehouden. De eerste reeksen starten er vanaf 10u30, de finales zijn voorzien vanaf 16u00.