Belcar Sprint Cup: JFT Engineering blijft leider in Klasse 5

Voor de tweede maal dit seizoen was de Belcar Skylimit Sprint Cup te gast op het mythische circuit van Spa-Francorchamps. JFT Engineering en Tom Van Eenaeme trokken als leiders in de Klasse 5 naar het circuit waar maar net de eeuweditie van de 24 Uur van Spa was afgewerkt en ondanks het feit dat het geen opperbest weekend was, kon Tom Van Eenaeme wel heel wat belangrijke punten sprokkelen, niet in het minst dankzij een zege in de eerste race. De volgende afspraak vindt van 22 tot en met 24 augustus op Circuit Zolder plaats, in het voorprogramma van de belangrijkste autosportafspraak van Vlaanderen: de 24 Hours of Zolder.

Tijdens een moeilijk weekend toch de nodige punten scoren, is een manier om kampioen te worden en dat is exact wat Tom Van Eenaeme dit weekend in de Belgische Ardennen deed. Tijdens een overvol raceweekend, met onder meer ook het Belcar Endurance Championship en de 25 Uur Fun Cup vormde de Belcar Skylimit Sprint Cup echt wel één van de echte hoogtepunten. Een schitterend gevulde startgrid, met niet minder dan 54 wagens, was een lust voor het oog van de talrijk opgekomen toeschouwers en het sportieve spektakel was ook op de afspraak.    

De opbouw naar het weekend verliep niet echt zoals we wilde, maar dat had alles met onze drukke professionele agenda te maken”, aldus teammanager Filip Van Eenaeme. “Zo’n mindere voorbereiding uit zich dan op alle niveaus, zowel op de piste als binnen het team en we weten dat we voor de volgende manche, eind augustus op Circuit Zolder, uit een ander vaatje zullen moeten tappen. Nu goed, zeker tijdens de eerste race bleef de schade beperkt. We hadden het geluk dat een aantal van onze directe tegenstanders een straf kregen, iets wat ik niemand toewens, maar daardoor behaalden wij wel de zege en de daaraan verbonden punten. Die punten zouden op het einde van het seizoen wel eens erg belangrijk kunnen zijn.

Spa-Francorchamps ligt in de Ardennen en die Ardennen zouden de Ardennen niet zijn zonder dat het weer zich ook in de debatten zou mengen. Het regende tot kort voor de start van de tweede race, in de loop van zaterdagnamiddag en dus was de bandenkeuze belangrijk. “In de tweede race maakten we de foute keuze door op regenbanden te vertrekken en daarboven konden we op de natte piste in de eerste rondes geen voordeel uit dat regenrubber halen. Uiteindelijk werd het een zesde plek in de klasse en nog een handvol punten.” 

In het algemene kampioenschap is Tom Van Eenaeme nu derde op één punt van het zilver, terwijl hij in de Klasse 5 nog steeds mooi aan de leiding gaat. Afspraak nu op 5 en 6 juli op het circuit van Spa-Francorchamps voor de vierde van zes races van het kampioenschap!