WRX: Kristofferson ongenaakbaar in Zweden

  • Klara Andersson won zaterdag in Höljes haar beide heats aan het stuur van haar elektrische PWR RX1e om zo te pole te behalen voor de finale. Naast haar op de grid stond Johan Kristoffersson in de VW Polo KMS 601 RX. Andersson was het snelste weg op de lijn maar het zou uiteindelijk Kristoffersson zijn die met vijf quasi perfecte rondes de zege pakte. Andersson echter, toonde zich tevreden met haar tweede plaats. Gustav Bergström (Kristoffersson Motorsport) mocht als derde op het podium.

  • Heel andere omstandigheden op zondag met regen boven Höljes. Tegen  Johan Kristoffersson was er hoegenaamd geen kruid gewassen. De Zweed stormde met winst in beide heats naar de pole en won de finale in de gietende regen voor Niclas Grönholm (CE Dealer Team ) en Ole Christian Veiby (KMS – Horse Powertrain).

foto: © fiaworldrallycross