FIA WEC Le Mans 24: het slotwoord is aan de winnaars

Drie rookies wonnen afgelopen weekend de 24 Uur van Le Mans, een 35-jarige Spanjaard, een 27-jarige Deen en een 28-jarige Italiaan beleefden de mooiste 24 uur uit hun autosportcarrière en schonken Ferrari aan de Sarthe een elfde zege. (Foto’s: Ferrari)

Nicklas Nielsen: “Fantastisch! Het is echt een droom die uitkomt. De overwinning leek gedurende een deel van de race erg moeilijk, zelfs aan het eind, toen we een probleem hadden met de deur. Maar daarna ging alles goed. Ik ben sprakeloos: Ik ben erg trots op iedereen. De laatste ronde was erg lang, onmogelijk om je in te beelden, een laatste ronde waarin ik me zorgen maakte en risico’s wilde vermijden om zo snel mogelijk bij de finish te komen. Ik moest gewoon mijn voorsprong zien te behouden”.

Antonio Fuoco: “Het hele weekend waren we perfect, dus ik denk dat dit succes wel verdiend is. Het was lang wachten sinds vorig jaar, dus we hebben nu de kans om er volop van te genieten. Het resultaat is nog beter omdat we samen met #51 op het podium zijn geëindigd. De sfeer hier is altijd ongelooflijk, te beginnen op de testdag, wanneer je de fans ontmoet met de Ferrari-vlag. Zelfs deze aspecten geven je extra motivatie om het beste van jezelf te geven. Zelfs tijdens de race, ’s nachts, met de regen, was het leuk om te zien dat er langs het circuit, op de tribunes, altijd zoveel publiek was. Het is ongelooflijk hoeveel passie je kunt uitademen. Ik denk dat er geen woorden zijn om dit moment uit te leggen”.

Miguel Molina: “We hebben hard gewerkt om dit doel te bereiken. We wilden deze overwinning al heel lang. We realiseerden ons dat er een kans was om te vechten voor succes en we hebben alles gegeven. Ik ben echt heel blij want dit is de mooiste dag uit mijn sportcarrière!”