FIA WEC Le Mans 24 – Lotterer: “Het is een plezier om met de Porsche 963 te racen”

In het kamp van Porsche telt de crew van de #6 Porsche 963 een Belg, een Fransman en een Duitser die evengoed Belgisch DNA heeft, en ondertussen in Monaco verblijft. André Lotterer won de 24 Uur van Le Mans driemaal, in 2011, 2012 en 2014, telkens met Audi, maar ondertussen zit de man die in Nijvel opgroeide voor de tweede maal bij Porsche.

De sfeer in ons team zit goed en uiteraard is de polepositie iets mooi voor Kévin en het team, maar zoals het cliché het wil, moet de race uiteraard nog gereden worden”, vertelt Lotterer enkele uren voor de race. Het feit dat hij de laatste man is die van op de polepositie de race in Frankrijk kon winnen (in 2011 met Audi), speelt daarentegen niet zo in zijn hoofd. “Ik ben geen man van statistieken, maar ik wil het wel overdoen.”

Lotterer heeft een totaal andere achtergrond dan zijn teamgenoten Laurens Vanthoor en Kévin Estre. “Zij komen uit de GT-racerij en ik heb uiteraard het geluk gehad om in het verleden met de LMP1’s te hebben gereden, zowel voor Audi als Porsche. Dat maakt dat ik qua processen en set-up voor de Porsche 963 een andere benadering had dan zij en aan een veel stabielere wagen wilde werken, waar zij vanuit de GT-racerij gewoon zijn aan een wagen die veel meer beweegt. Ik heb mijn punt gemaakt en het is onderdeel van de progressie die we de laatste maanden hebben gekend, naast heel wat andere elementen. Hoe dan ook we staan er veel beter voor dan een jaar geleden en het is een plezier om met de Porsche 963 te racen. Ik kijk alvast naar de race uit.”