WRX: Johan Kristoffersson op jacht naar zijn zevende titel

De Zweed Johan Kristoffersson zal ook in 2024 een gooi doen naar de titel in het Wereldkampioenschap rallycross. Het team van KMS kiest wel terug voor wagens met een brandstofmotor.

bron PB, foto © Red Bull Media House GmbH

Het team van Kristoffersson Motorsport verandert van naam en heet dit jaar KMS – HORSE Powertrain. Naast zesvoudig wereldkampioen Johan Kristoffersson zullen we net als de voorbije jaren de Noor Ole Christian Veiby aan het werk zien.

Voor dit jaar koos Red Bull Promoter ervoor om in het wereldkampioenschap niet enkel elektrisch aangedreven wagens toe te laten maar ook bolides met brandstofmotoren, “Battle of Technologies” wordt dat genoemd. Teambaas Tommy Kristoffersson koos er dan ook voor om de beide Volkswagen Polo van brandstofmotoren te voorzien.

Het wereldkampioenschap begint begin volgende maand in het Zweedse Höljes, meer bepaald tijdens het weekend van zes en zeven juli. In augustus komt het kampioenschap naar Mettet.