In een notendop: rally

  • Rallye ADAC Mittelrhein – Op wegen waar voorheen het wereldkampioenschap rally werd gereden, start zaterdag met de Mittelrhein Rally de vierde manche van het Duitse kampioenschap. Marijan Griebel (Skoda Fabia RS Rally2), die deze rally al tweemaal op zijn palmares schreef, verdedigt er zijn leidersplaats. Aan de boorden van de Moezel zal Griebel rekening moeten houden met onder andere Julius Tannert en Dennis Rostek die beschikken over eenzelfde Skoda Fabia. 
  • Rallye de la Haute Senne – In Braine-le-Comte wordt zondag de achttiende Rally de la Haute Senne gereden. Op het menu staan drie klassementsproeven die viermaal gereden moeten worden. Emile Breittmayer die zaterdag ook in Wervik start, zal de strijd aangaan met Christophe Verstaen. Beide heren beschikken over een Citroën C3 Rally2. Xavier Bouche brengt net als Johnny Vanzeebroeck een Mitsubishi Lancer Evo X in stelling. 
  • ERC – Met de Royal Rally of Scandinvia staat de derde ERC-wedstrijd van het seizoen op het programma. Alhoewel er maar 41 teams ingeschreven zijn, mogen we een mooi deelnemersveld aanschouwen met onder meer Petter Solberg (VW Polo) als verrassing. Mathieu Franceschi zal zijn leidersplaats verdedigen met zijn Skoda Fabia RS Rally2. Hayden Paddon brengt zijn Hyundai i20N in stelling terwijl Efren Llarena, Oliver Solberg, Simone Tempestini zweren bij de Skoda Fabia. Donderdagavond staat de eerste van zeventien proeven gepland. 
  • SM Pohjanmaa Ralli – Dit weekend zal de vijfde wedstrijd van het Finse kampioenschap verreden worden.  In Seinajoki gaan Thomas Martens en Eddy Smeets ze zich klaar stomen voor hun Belgisch debuut in Ieper. In beide wedstrijden doen ze een beroep op een Renault Clio. Voor Finland betreft het een Rally4, voor Ieper een Rally5. (Tekst Koen Nuyts)