FIA WEC Le Mans 24: Dries Vanthoor “ik zou het niet erg vinden als het dit weekend regent”

Dries Vanthoor maakte dit jaar zijn debuut in de Hypercar-klasse van het FIA WEC en is zo naast zijn broer Laurens en Stoffel Vandoorne de derde Belg die kans maakt op de algemene zege in de 92ste editie van de 24 Uur van Le Mans. De 26-jarige Limburger is toe aan zijn vijfde Le Mans en bij zijn eerste aantreden in 2017 won hij onmiddellijk GTE Am met de JMW Motorsport Ferrari. Dit jaar bestuurt Dries samen met Raffaele Marciello en Marco Wittmann de #15 BMW M Hybrid V8 van Team WRT.

(Foto’s: © BMW M Team WRT)

Tijdens de testdag legde zijn #15 slechts 19 ronden af door een motorprobleem en met een veertiende plaats in Qatar, de startcrash in Imola en een elfde positie in Spa verliepen de eerste wedstrijden niet zoals gehoopt.

“Inderdaad. We zijn niet perfect aan het seizoen in het FIA WEC begonnen. In Spa was een top 10 zeker mogelijk, maar maakten we enkele kleine foutjes. We moeten zowel onze competitiviteit voor een snelle ronde als tijdens een long run verbeteren, maar ik ben ervan overtuigd dat op beide vlakken nog dingen kunnen worden gevonden.”

Hebben jullie na het FIA WEC in Spa van begin mei nog een test afgewerkt?

“We zijn nadien op het circuit van Paul Ricard gaan testen, maar dit was geen endurance-test. Deze is positief verlopen en daaruit hebben we enkele nieuwe zaken geleerd die we meenemen naar Le Mans en hopelijk ook hier voor een verbetering zorgen. Tijdens de testdag leek dit alvast hoopgevend uit te draaien, maar het is op dit moment (voor aanvang van de vrije trainingen) natuurlijk nog moeilijk in te schatten.”

Houdt de BMW M Hybrid V8 van regenweer?

“We hebben al regelmatig in de regen getest en dit verliep altijd goed, dus normaal gezien wel. Ik zou het zeker niet erg vinden als het dit weekend regent.”

Je reed de afgelopen twee jaar met een LMP2. Geeft de Hypercar een vergelijkbaar gevoel?

“Ja toch wel. In LMP2 heb je minder power en iets meer downforce. Het voelde zondag, ondanks dat ik maar vijf rondjes kon afleggen, onmiddellijk goed aan door die ervaring van de afgelopen twee jaar in LMP2.”