VAS Rally: 12 Uren van Wervik met leuke affiche

Zaterdag 15 juni is er alweer de Rally van Wervik, of beter gezegd: de 12 Uren van Wervik. Deze organisatie van Autoclub Scuderia Vervica vzw vormt het vervolg voor het VAS regionale rallykampioenschap. Maar er is meer aan de hand, want met de iconische wedstrijd in Ieper steeds nader voor de deur, zullen diverse nationale en internationale vedetten er ook hun kunnen op het West-Vlaamse asfalt komen aanscherpen.

(persbericht)

De Rally van Wervik wordt verreden over een lengte van 210 km, en in deze wedstrijd die de “open” status heeft, zijn 140 daarvan tegen de chrono. De wedstrijd wordt verdeeld in vier lussen van drie klassementsproeven. De “open” status betekent dat ook rijders met nationale en internationale vergunningen kunnen deelnemen. Wie kunnen we verwachten? Wel, vooreerst is er Jos Verstappen, die met de Skoda Fabia Rally2 zijn revanche komt zoeken. Hij kan zich verwachten aan stevige tegenstand want op de inschrijvinglijst staan er maar liefst tien andere Rally2 wagens. We spreken dan over Bernd Casier, Kurt Boone, Bert Coene en Jelle Segers, allen op Ford Fiesta Rally 2. De Skoda Fabia armada telt naast Verstappen ook nog Roger Hodenius, Nederlander Richard Pex en John Wartique. Resten er dan nog het vedettenduo Freddy Loix en Pieter Tsjoen, deze keer op Toyota Yaris Rally2, Emile Breittmayer (Citroën C3 Rally 2) en…uiteraard lokale held Davy Vanneste (Hyundai i20 Rally2).

Porsche GT3 festival

Daarnaast is er voor de fans ook nog een waar Porsche GT festival met 997 GT3 machines in handen van Melissa Debackere, Tim Van Parijs, Fredericq Delplace en Tuur Vanden Abeele. Voeg daarbij nog de 991 versie van Gunther Monnens, zonder dan nog Glenn Janssens te vergeten, die een tandem vormt met Prévot. De ware liefhebber die kan uiteraard ook het gevecht bij de Historics appreciëren. Daar zien we, hoe kan het ook anders, Paul Lietaer, die opnieuw met de Ford Escort aan de slag gaat. Hij neemt het op tegen Bert Cornelis, in de ORC nog winnaar met de Monza maar nu voor de gelegenheid met BMW E21. En vermelden we ook Bram Fonteyne, in eigen streek altijd in goede doen met de Volvo 244.

De tradities blijven behouden en het zenuwcentrum van de wedstrijd blijft in centrum Wervik met het start- en finishpodium in de basisschool “De Graankorrell”. Men kan er terecht voor alle catering en informatie over de rally.

12 Uren van Wervik

  • Wanneer? zaterdag 15 juni 2024
  • Wie? Scuderica Vervica, Mesenstraat 44, 8940 Wervik
  • Wat? 4de manche van het VAS kampioenschap Rally en Historic Rally en diverse PAK kampioenschappen.
  • Waar? Wedstrijdcentrum in “De Graankorrel”, Magdalenastraat 29 – 8940 Wervik, proeven op KP Geluwe, KP Wervik en KP Kruiseke. De eerste wagen gaat zaterdag 15 juni van start om 8u30 op het startpodium in De Graankorrel. De finish wordt voorzien vanaf 19u30