Formule E: De grootste kalender ooit voor seizoen elf en een eerste dubbel voor Monaco.

De Formule E heeft vandaag, na validatie door de FIA World Motorsport Council, de voorlopige kalender voor seizoen elf van het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap bekendgemaakt met het grootste aantal races en locaties voor een seizoen.

(Tekst: Peggy Taeymans / foto: ©Simon Galloway)

De Formule E heeft vandaag, na validatie door de FIA World Motorsport Council, de voorlopige kalender voor seizoen elf van het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap bekendgemaakt met het grootste aantal races en locaties voor een seizoen.

De Formule E zal voor het eerst in zijn geschiedenis een seizoen van zeventien races voltooien, verspreid over elf iconische locaties. Nieuwe race locaties in Miami en Diriyah, een dubbele race in Monaco – een primeur voor het Prinsdom in welk autosport kampioenschap dan ook –  een dubbele race in Tokio en de terugkeer van Jakarta vormen een aanvulling op het aanbod van andere stadslocaties

Het elfde seizoen begint op 7 december 2024 in São Paulo, na de tests voorafgaand aan het seizoen op 4-7 november 2024 in Valencia. Het zal de eerste keer zijn dat de nieuwe GEN3 EVO wagen met een vermogen van 0-100 km/u in slechts 1,82 seconden – 36% sneller dan de huidige GEN3 op de proef wordt gesteld.

Eén locatie is opgenomen als “TBC” (To Be Confirmed – Nog te bevestigen).  De laatste gesprekken met een nieuwe locatie zijn lopend. Deze locatie zal in het najaar worden bevestigd.