Porsche Carrera Cup Benelux: met Champagne Carbon als officiële champagnepartner

Autosport dat is samen streven naar het hoogst haalbare, autosport is bikkelharde competitie op de piste, maar autosport is ook feesten in de best mogelijke omstandigheden. En bij een feest in stijl, hoort uiteraard champagne. Daarom is de Porsche Carrera Cup Benelux een partnership met het gerenommeerde champagnehuis Carbon aangegaan.

(persbericht / foto: © 2024 Cup Challenge Benelux)

Het champagnehuis Carbon is geboren uit een gepassioneerde liefde voor de terroirs van de Champagne, gecombineerd met de ambitie van de maker

“Gedurende meerdere jaren hebben we getest en geëxperimenteerd met ruwe elementen, om zo de eerste lijnen van de Carbon spirit te schrijven, origineel en gedurfd”, legt de CEO van het bedrijf, Alexandre Mea uit. “Het creëren van een champagne die in het oog springt, vereist een uiterste nauwgezetheid. Het bedenken van een proeverij die het publiek boeit, de zintuigen overweldigt en het verlangen overbrengt om het opnieuw te proberen. Het doel is om een ervaring te bieden die zelfs de meest veeleisende fijnproevers kan betoveren en tegelijkertijd de nieuwsgierigheid en emoties van alle betrokkenen wekt. Carbon is opgegroeid met een overvloed aan kennis, knowhow en familie-ervaring en heeft zijn honger om steeds meer te leren aangewakkerd. Ambitie en innovatie zijn mijn twee sleutelwoorden geworden. Als speler in een bepaalde evolutie in de champagne wilde ik een nieuwe uitdaging aangaan.”

“Heel wat van die ambities en verwezenlijkingen vinden we ook in het DNA van Porsche terug en daarom lag een partnership tussen de Porsche Carrera Cup Benelux en het champagnehuis Carbon voor de hand”, vertelt ook Olivier Aerts, de Series Manager van de Porsche Carrera Cup Benelux. “Daarom zal Carbon onze officiële champagnepartner worden en verzorgen zij vanaf nu de champagne voor de podia van de races van de Porsche Carrera Cup Benelux.”

Over Champagne Carbon:

De grote champagnes die de naam Carbon dragen, danken hun uitmuntendheid aan de uitzonderlijke kwaliteit van hun druiven. Als kleinzoon van de vijfde generatie Champagneboeren van het Champagnehuis Devavry besloot Alexandre zijn eigen Champagnehuis op te richten. Na meer dan vier jaar onderzoek en ontwikkeling om de meest perfecte fles te creëren, werd Champagne Carbon gelanceerd met de oudste jaargangen van zijn grootvader. Buiten de gebaande paden denken en trouw blijven aan tradities is Carbon’s favoriete bezigheid.

Over de Porsche Carrera Cup Benelux:

De snelste merkencup van de Benelux werd opgericht in 2013 en blijft de beste rijders van de Benelux aantrekken. Als onderdeel van het internationale one-make series concept van Porsche Motorsport, staat het kampioenschap bekend als een van de meest uitdagende en veeleisende sprintkampioenschappen. De reglementen en strenge controles zorgen voor een gelijk speelveld met dezelfde auto’s voor alle rijders op het circuit. Het resultaat: spannende races vol actie, races waar de rijders op het circuit het verschil maken. In 2024 worden er twaalf races verreden op verschillende Benelux- en internationale circuits. De serie zal deel uitmaken van prestigieuze motorsport evenementen zoals het FIA World Endurance Championship, het DTM en de European Le Mans Series.