Porsche Sprint Challenge Benelux Zandvoort: bekende namen en nieuwkomers halen de zeges binnen

Zandvoort, 4 juni 2024. Het lenteweer liet het nog wat afweten tijdens de eerste meeting van de Porsche Sprint Challenge Benelux, maar spanning en mooie sport waren wel van de partij op Circuit Zandvoort. De eerste van vijf meetings van het seizoen 2024 van de Porsche Sprint Challenge Benelux laat meteen het beste verhopen voor de komende maanden en de races op Circuit Zolder, Assen, Spa en weer Circuit Zandvoort.

(persbericht / foto© 2023 Cup Challenge Benelux)

De Porsche Sprint Challenge Benelux is ondertussen op kruissnelheid gekomen en dat met een format dat al enkele seizoenen bij de deelnemers aanslaat. Alle activiteiten vinden op één dag – steeds een weekdag plaats – en dat was dus ook nu weer het geval voor de opener van het seizoen 2024, aan de Nederlandse Noordzeekust. “De mix van bekende namen en echte nieuwkomers bewijst de kracht van de Porsche Sprint Challenge Benelux als eerste stap in de autosport, voor mensen die vaak van de trackdays komen. Bovendien zien we hier enkele van die rookies meteen sterk presteren en dat doet ons erg veel plezier”, aldus Lars Plato, de Series Manager van de Porsche Sprint Challenge Benelux

Meteen op het scherp van de snee

De eerste echte debatten waren uiteraard de beide kwalificaties, waar Niels Troost zich tweemaal van de algemene polepositie verzekerde, terwijl Philippe Wils (Speedlover) en Lennart Hiemstra (Triple & Crown Racing) als snelste ‘992 Am’ over Circuit Zandvoort raceten. In de klasse ‘GT4RS’ was de polepositie tweemaal voor Mees Muller. Graham King (W.D.P Racing) was tweemaal de man in vorm in de klasse ‘GT4RS AM’.

De eerste races van het seizoen, gewoontegetrouw twee sprints over 30 minuten, toonden waarom de Porsche Sprint Challenge Benelux zo populair bij gentlemen drivers is. De gevechten waren intens, met diverse rijders die vooraan konden postvatten.

In de eerste race van het weekend, en van het seizoen, zagen we een dubbel voor Team GP Elite, met Niels Troost, voor Koen Munnichs, terwijl Michael Cool in de kleuren van Belgium Racing de derde plaats voor zijn rekening nam. Philippe Wils won de klasse ‘992 AM’, voor Lennart Hiemstra en Sam Shahin (Team GP Elite).

Mees Muller was de snelste man in een Porsche Cayman GT4 RS, voor Tyler Eaton (RFF Motorsport), terwijl Graham King, Menno van de Grijspaarde (Team GP Elite) en Bas Barenbrug (Bas Koen Racing) het podium in de klasse ‘GT4RS AM’ op mochten.

Op naar Circuit Zolder

De tweede afspraak was opnieuw voor Niels Troost, voor zijn teamgenoot Koen Munnichs, met de winnaar in ‘992 AM’, Lennart Hiemstra op de derde plaats algemeen. Philippe Wils en Alfred Lenferink (Hans Weijs Motorsport) werden tweede en derde in die ‘992 AM’ klasse, terwijl Michael Cool als derde in de klasse ‘992’ over de meet kwam.

Mees Muller was opnieuw de snelste man in een Porsche Cayman GT4 RS, voor Tyler Eaton en Dino (P.J.) van der Geest (Team GP Elite). Graham King, Menno van de Grijspaarde en Bas Barenbrug deden het opnieuw in de klasse ‘GT4RS AM’.

De volgende afspraak van de Porsche Sprint Challenge Benelux vindt op 20 juni op Circuit Zolder plaats en er zullen zeker nog nieuwe namen zich aanmelden voor de wedstrijd op Limburgse bodem.