MotoGP: Martin in 2025 naar Aprilia

In de testsessies volgende op de afgelopen wedstrijd in Mugello, smeet Aprilia een dikke stok in het hoenderhok. De Italiaanse constructeur belegde onmiddellijk een persconferentie en kondigde… Jorge Martin aan als rijder voor Aprilia in 2025! Het zou gaan om een contract van meerdere seizoenen.

foto: ©motogp.com

Aprilia Racing CEO Massimo Rivola toonde zich zeer tevreden, maar benadrukte dat hij niet kon ingaan op de details van het contract: “Het was een snelle deal die we ook snel bekend maakten. We tekenden het contract om 17u30 en stuurden de aankondiging de wereld in om 18u00! Aleix en Jorge zijn goed bevriend, het zijn zowat broers. Nadat Aleix zijn vertrek bekend maakte, een aankondiging voorzien Mugello, maar die hij maakte in zijn thuiswedstrijd op Barcelona, keek ik naar beschikbare rijders in de paddock. Er ware vele managers die aan mijn deur kwamen kloppen, maar ik denk dat we wel de beste oplossing hebben. We worden erkend als een goed team waarin mensen zich geweldig voelen. We weten natuurlijk niet hoe hij zich zal aanpassen, maar ik denk niet dat het lang zal duren, gezien zijn rijstijl en zijn talenten.

Regen teisterde trouwens de testritten waarin Brad Binder (Red Bull KTM) de beste tijd liet noteren. Maverick Vinales was er de snelste Aprilia rijder met een zesde chrono.