WRC Sardinië: Tom Rensonnet moet hoop op kampioenschap bijsturen

Van de baan in de eerste chronorit van de Rally van Sardinië, maar het duo in de kleuren van het RACB National Team wist op de tweede en derde dag zijn weg verder te zetten. Naast de waardevolle ervaring aan het stuur van hun Ford Fiesta Rally3 leverde dat Tom Rensonnet en Manon Deliot ook twee snelste tijden in JWRC op.

(persbericht / foto: RACB National Team)

Na de sneeuw in Zweden en het asfalt in Kroatië kregen de deelnemers aan het JWRC het zware onverhard van de Rally van Sardinië voor de wielen geschoven. Een lastige wedstrijd, en voor Tom Rensonnet en Manon Deliot werd het dat ook op emotioneel vlak. Zo moest het duo van de Ford Fiesta Rally3 in de kleuren van het RACB National Team al tijdens de eerste klassementsproef op vrijdag naar de kant. 

We zaten in een goed ritme, dat bewezen de tussentijden”, legt Tom uit. “Helaas schoven we op anderhalve kilometer van de finish naast de baan. Blijkbaar hadden we de afstand naar een bocht na een rechte lijn fout ingeschat. We kwamen veel te snel in de bocht aan. Ik heb nog geprobeerd om de wagen te redden door diep in de koord te duiken, maar daar lag een opstapje. Dat katapulteerde de Fiesta naar de buitenkant van de bocht naast de weg. De wagen was niet echt beschadigd, maar het was onmogelijk om opnieuw op het parcours te geraken. Een opgave was onvermijdelijk.”

Op zaterdagochtend konden Tom Rensonnet en Manon Deliot via de SupeRally opnieuw vertrekken. Ze probeerden hun ontgoocheling te verbijten en sneden het vervolg van de Italiaanse rally met veel weerbaarheid aan. “Op het moment dat wij over de KP’s reden lag het parcours er al heel lastig bij, stuk gereden door de wagens voor ons. We werden regelmatig geconfronteerd met diepe sporen, waardoor er soms bijna geen grip te vinden was.” 

Toch wist het duo tot twee keer toe de 15 andere JWRC-teams voor te blijven. Op zondag klom de zwart-geel-rode Ford nog wat meer plaatsen, om uiteindelijk als twaalfde te worden gerangschikt. “Het moge duidelijk zijn dat dit niet het verhoopte resultaat was”, analyseert onze landgenoot. “In die context doen die twee snelste tijden wel deugd. Onze ambities voor het kampioenschap zullen moeten worden bijgesteld, maar we zullen tot het eind van het seizoen blijven strijden om de kleuren van het RACB National Team met verve te verdedigen.”