Ring 24: Max Hesse met BMW naar de pole, voor Laurens Vanthoor en Porsche

BMW start zaterdag om 16u00 op polepositie voor de 52ste editie van de 24 Uur van de Nürburgring. Het was de jonge Duitser Max Hesse in de BMW M Team RMG M4 GT3 die na een drie op drie in de kwalificaties ook iedereen klopte in de Top Qualifying. Hesse deed dat in een tijd van 8 minuten, 10 seconden en 992 duizendsten. Charles Weerts ziet voor zijn debuut in de 24-uursrace in de Eifel zijn auto dus van op de pole vertrekken en dat voor de Grello Porsche 911 GT3 R van Laurens Vanthoor. 

Foto: © Nurburgring 24

De geelrode BMW M4 GT3 van BMW M Team RMG heeft de debatten op donderdag en vrijdag werkelijk gedomineerd. In alle sessies grepen de jonge talenten van BMW M de macht en dus ook nu in de strijd om de polepositie. Na een snelle eerste ronde, er vielen weinig verbeteringen in de tweede passage te noteren, was Hesse al quasi zeker van de pole, de eerste uit zijn carrière in de legendarische Duitse uithoudingsrace. Hesse is meteen de jongste poleman ooit in de 24 Uur van de Nürburgring.

Persoonlijk is het een geweldig gevoel, maar voor de race wil het niet veel zeggen”, aldus de BMW-rijder, erg nuchter.

Achter de BMW strandde Laurens Vanthoor op vier tienden van een seconde, ondanks een indrukwekkende eerste helft van zijn ronde, maar Hesse sloeg terug in het tweede deel van de Groen Hel. “Het is altijd een geweldige ervaring, ook als je tweede wordt, zo’n vrij rondje op de Nürburgring, aan 100%; Hiervoor doe je deze sport.”

Ricardo Feller (Scherer Sport PHX Audi) werd derde, voor de Red Bull Lamborghini Huracan van Kelvin van der Linde. Audi en Scherer Sport PHX pakten ook de vijfde stek, met Christopher Haase, teamgenoot bij Scherer Sport PHX Audi van Frédéric Vervisch. 

Verdere Belgen op de startgrid zijn, Dries Vanthoor (ROWE BMW) als zevende, Alessio Picariello (Falken Porsche) als veertiende en Maxime Martin (ROWE BMW) 21ste.