Ring 24: BMW leidt nachtsessie, maar Marciello ook betrokken in aanrijding

De avondsessie van de kwalificatie van de 24 Uur van de Nürburgring was opnieuw voor de BMW M4 GT3 van BMW M Team RMG in de handen van Max Hesse, Dan Harper en Charles Weerts. BMW kende echter ook een moeilijk moment toen Raffaele Marciello (#98 ROWE BMW) met een traag rijdende Porsche in contact kwam “en hij raakte daarna de vangrail. Er is dus werk aan de winkel”, aldus Andreas Roos, hoofd van BMW M Motorsport bij Autosportwereld. Ondertussen had de auto van de Italiaan, met ook Maxime Martin, wel al de tweede tijd in de sessie laten noteren. Laurens Vanthoor (Manthey EMA Porsche) werd vierde, één plaats beter dan zijn broer bij BMW. Vandaag volgt na de middag om 13u30 nog een derde sessie, terwijl we vanavond iets na vijven aan het ernstige werk beginnen met de Top Qualifying van 17u30 tot 19u15. (Foto: 24H Ring)