In een notendop: de 24 Uur van de Nürburgring, Spa en Le Mans

  • Nürburgring 24 –  Vandaag worden op de Nürburgring twee van de drie kwalificaties voor de 52ste editie van de 24 Uur van de Nürburgring afgewerkt, met één middagsessie en één langgerekte avondsessie. In de middagsessie was de BMW M4 GT3 van M Team RMG het snelst, met onder meer Charles Weerts in de auto. Laurens Vanthoor (Manthey EMA Porsche) was derde, Frédéric Vervisch (Scherer Sport PHX Audi) vijfde, voor de ROWE BMW van onder meer Maxime Martin. Dries Vanthoor (ROWE BMW) werd elfde, Alessio Picariello (Falken Motorsports Porsche) werd veertiende. (Foto: © Porsche)  
  • Le Mans 24 – Geen Doriane Pin in Le Mans, want de jonge française kwetste zich in Spa tijdens de FRECA-races, afgelopen weekend. Rahel Frey vervangt de jonge Pin, uiteraard naast Sarah Bovy en Michelle Gatting, die aan een vierde deelname toe zijn.
  • Spa 24 – Garage 59 zet in de 24 Uur van Spa drie McLaren 720S GT3 EVO in, waarvan één in ‘Pro’, voor Tom Gamble, Dean Macdonald en Benjamin Goethe.