FIM EWC Spa: tweede manche in het wereldkampioenschap start met drie Belgen

Volgende week start de tweede wedstrijd van het FIM Endurance wereldkampioenschap met een 8-uurs wedstrijd op Spa-Francorchamps. De tweede manche kan uitpakken met een stevig deelnemersveld, waaronder 21 verschillende nationaliteiten en dertien rijders aan de start die ooit al een wedstrijd wonnen. Wint Yart Yamaha opnieuw of kan een van de Belgen schitteren? De wedstrijd gaat van start op zaterdag 8 juni om 13u00.

Tekst: Gianni Seeuws en Foto: spamotos

EWC

Opvallend: in tegenstelling tot de eerste manche in Le Mans vinden we in Spa wel Belgen op de startlijst in de EWC-klasse, waarvan twee in hetzelfde team. De grootste verrassing is voormalig Superbike-rijder Loris Cresson. Cresson en landgenoot Vincent Lonbois dragen de hoop op een overwinning van ons land. Zij rijden voor het Franse BMRT3D Maxxess Nevers, een team dat overkomt uit de Superstock. Naast Belgische rijders zijn er ook nog Belgisch teams in de EWC. BMW Motorrad staat met veel ambitie aan de start na hun derde plaats in Le Mans. Ook KM99 hoopt met de Belgische vlag op het podium te eindigen. Het Luikse team start met drie Fransen, waarvan een in 2022 won in Spa, Jérémy Guarnoni. Daarnaast is het uitkijken naar titelverdediger Yart Yamaha en naar de leider in het kampioenschap: Yoshimura Sert Motul.

Superstock

In de andere klasse vinden we ook nog een Belg. DDB Lux-Moto Racing neemt naast twee Zwitsers Yves Lindegger en Michael Ghilardi) namelijk ook Kévin Kaut mee. Huidig leider en tevens titelverdediger National Motos Honda hoopt dan weer op opnieuw een succesvol weekend. Nog een verrassing op de startlijst: Kazuki Watanabe. De Japanner en voormalig MotoGP-rijder start bij het Japanse Team étoile.