VAS Molen Classic: kampioenschap vervolgt in regio Tielt

Zaterdag 1 juni zet het VAS Classic kampioenschap zich verder met de Molenclassic, met start en aankomst te Tielt, in de kleine zaal palende aan de Europahal op het Generaal Maczekplein. Het wordt de vierde manche van het kampioenschap 2024.

(persbericht/foto: © vas archief)

Al 61 teams (!) schreven zich in voor deze klassieker, een organisatie van de Tieltse Automobiel Club in een samenwerking met ‘De Verenigde Rittensporters’. De rit presenteert een parcours van ongeveer 245 kilometer, dat wordt opgedeeld in drie delen. De deelnemers dienen een roadbook te volgen waarin door de VAS toegelaten systemen als bol-pijl, geschreven nota’s, ingetekende en blinde lijn, pijlen en/of punten rit en blokkaderit zullen worden gebruikt. Samengevat zullen er 23 tijdscontroles ingericht worden (inclusief de start van de RT) en vier regelmatigheidstrajecten (RT) met één of meerdere finish controles. De start wordt gegeven aan het JOC Tielt en de tussenpauzes worden gehouden in “Stationneken” in Baardegem en de “Malpertuus” in Lembeke.

En het deelnemersveld dan, vraagt u zich misschien af? Wel, daarin zien we alle protagonisten die op dit moment hoge ogen gooien binnen het VAS Classic kampioenschap. Dat is inclusief Leo en Inge Rackham
(Peugeot 205 GTI), de leiders algemeen en binnen de klasse Oldtimer, Jurgen Goosens en Kristof Verscheure (BMW 1600), de leiders in de klasse Historic, en Rudi Verhaeghe en Jurgen Mortelé (Smart Fortwo), de leiders bij de Youngtimers. Het zou ons te vervoeren om deze hele lijst de revue te laten passeren, maar wat nu al wel zeker is, dat is dat het een felbevochten wedstrijd zal worden, onder een meteo die als wisselvallig wordt aangekondigd!

MOLENCLASSIC

  • Wanneer? zaterdag 1 juni 2024
  • Wie? Tieltse Automobielclub vzw, p/a Poekebeekbron 16 – 8700 Tielt
  • Wat? wedstrijd tellend voor het regionaal kampioenschap “VAS Classic” 2024 en diverse provinciale kampioenschappen
  • Waar? start en finish aan de Europahal (kleine zaal “JOC”), Generaal Maczekplein 5 , 8700 Tielt. De eerste wagens gaan er om 10u01 van start en de vroegste finishers worden er opnieuw verwacht omstreeks 20u30