Nieuwe Alfa Romeo 33 Stradale triomfeert op “Concorso di Eleganza di Villa d’Este”.

Op het befaamde “Concorso d’Eleganza Villa d’Este” – dat sinds 1929 de mooiste oldtimers en de meest fascinerende prototypes sinds 2022 bekroont – won de nieuwe Alfa Romeo 33 Stradale de felbegeerde “Design Concept Award”, waarmee hij werd bevestigd als een uniek kunstwerk in beweging. 

(Persbericht)

Het is de vijfde keer dat een auto van Alfa Romeo deze prijs in ontvangst mag nemen, na de Brera, 8C Competizione, 8C Spider, TZ3 en Alfa Romeo 4C Concept modellen. Alfa Romeo is ook het enige merk dat beide hoofdprijzen van het evenement, de “Coppa d’Oro” en de “Design Concept Award”, in hetzelfde jaar heeft gewonnen: in 2002 met de Alfa Romeo 6C 1750 en Alfa Romeo Brera, en vervolgens opnieuw in 2012 met de Alfa Romeo 6C 1750 GS (serie 6, 1933) en Alfa Romeo 4C Concept. 

Dit jaar ging de prijs naar de nieuwe 33 Stradale, het ‘manifest’ van de capaciteiten van het Italiaanse merk – nu en in de toekomst – op het gebied van stijl en rijervaring. De nieuwe op maat gebouwde auto is rechtstreeks gebaseerd op de Tipo 33, een grote naam in de wereld van de auto-industrie en een icoon van de jaren ’60, die tot op de dag van vandaag wordt beschouwd als een van de mooiste auto’s aller tijden. De nieuwe tweezits coupé wordt gemaakt in slechts 33 exclusieve exemplaren, combineert erfgoed en toekomst en wordt geproduceerd volgens een uniek ambachtelijk proces, precies zoals in de ambachtelijke boetieks uit de Renaissance en in de werkplaatsen uit de jaren 1960 van gerenommeerde Italiaanse carrosseriebouwers. 

Het succes van de schitterende nieuwe 33 Stradale wordt bepaald door zijn onbetwiste sculpturale schoonheid, met de introductie van nieuwe designelementen uit de nieuwe stijltaal van het merk. Met name het exterieur belichaamt “noodzakelijke schoonheid” en kenmerkt zich door een perfecte balans tussen proporties, volumes en de verwerking van de oppervlakken. Ook het interieur valt op door het minimalistische design, de aantrekkelijke omgeving en de materialen die de rijervaring benadrukken, terwijl de esthetiek en technologie van de 33 Stradale uit 1967 behouden blijven.