Formula E China: Da Costa en Porsche doen het op zondag

De zege in de tweede race van het Chinese weekend van de Formula E ging naar de Portugees Antonio Felix Da Costa (Porsche), voor Jake Hughes (McLaren) en Norman Nato (Andretti). Nick Cassidy vertrekt als WK-leider naar de slotfase van het kampioenschap.

Tekst: Joost Custers – Peggy Taeymans – Foto: Simon Galloway

In de kwalificatie van de twaalfde race van het Formula E-seizoen, de E-Prix van Shanghai, was de pole voor Jake Hughes, die met één duizendste van een seconde Stoffel Vandoorne (DS Penske) achter zich hield. Vandoorne kon die eerste startrij niet verzilveren en werd uiteindelijk zesde, goed voor een aantal WK-punten. De zege was dus voor Da Costa, voor Hughes en Nato. Achter het podium vervolledigden de Jaguar-rijders Nick Cassidy en Mitch Evans de top vijf.

Nick Cassidy verstevigt zijn eerste plaats in het wereldkampioenschap en telt nu 167 punten. Pascal Wehrlein (TAG Heuer Porsche Formula E Team) bleef op zondag in China puntenloos en blijft in het WK-klassement op 142 punten staan, wat van Cassidy meteen de titelfavoriet bij uitstek maakt. De tweede Jaguar-rijder, Mitch Evans, stoot Oliver Rowland (Nissan Formula E Team) met één punt verschil uit de top drie, met 132 punten voor Evans en 131 punten voor Rowland.

Races dertien en veertien van het Formula E-kampioenschap vinden op 29 en 30 juni plaats en de dat in Portland, USA.