In een notendop: F2 – F3

  • FIA F2 – Zoals het de gewoonte is in Monaco worden de rijders voor de kwalificatieritten ingedeeld in twee groepen. Richard Verschoor speelde zijn ervaring uit in het Prinsdom en pakte de beste tijd in Groep A, en ook in het algemeen. Het leverde de Nederlander zijn allereerste pole op in zijn Formule 2 carrière. Hij krijgt zondag naast zich Victor Martins (ART), de beste in Groep B, die zijn goede Monegaskische vorm dus verder zet. Amaury Cordeel(Hitech) pakte de zeventiende startplaats.
  • FIA F3 – In de Formule 3 haalde een spectaculaire Gabriele Mini (Prema) de pole binnen voor de wedstrijd, met naast zich de snelste van de B-groep, de Australiër Christian Mansell (ART). Voor Mini was het de tweede pole in twee jaar tijd in de F3. De Italiaan, momenteel vierde in de tussenstand, heeft titelambities en dient dus punten goed te maken op leider Fornaroli, die de vijfde startplaats zal bezetten.

foto: ©Dutch Photo Agency/archief