De Sanglier des Ardennes en Adventure Valley Durbuy partners van de E-Rallye Ardenne Roads by Volkswagen ID.

Van donderdag 23 tot zaterdag 25 mei is Durbuy, het kleinste stadje ter wereld en een vrijetijds- en gastronomische bestemming bij uitstek, het hoofdkwartier van de E-Rallye Ardenne Roads by Volkswagen ID. 2024, de Belgische manche van de Bridgestone FIA ecoRally Cup! En belangrijke economische spelers zoals het hotel Sanglier des Ardennes en het Avonturenpark Adventure Valley Durbuy hebben besloten om zich volledig in te zetten voor deze wedstrijd, die een passie voor autorijden combineert met een engagement voor de planeet… 

(persbericht)

Deze alomtegenwoordigheid van Sanglier des Ardennes en Adventure Valley Durbuy is geen toeval. Durbuy is bij uitstek een ankerpunt voor natuur- en gastronomievakanties, maar ook een mekka voor duurzaam toerisme. Zozeer zelfs dat in 2019 de inspanningen van de overheid en de toeristische professionals werden beloond met de toekenning van het internationale label ‘Bestemming Duurzaam Top 100’. Durbuy is de enige Belgische gemeente die tot dusver een dergelijke erkenning heeft gekregen. 

Vijfenzestig jaar na zijn oprichting blijft hotel Le Sanglier des Ardennes, een icoon van gastvrijheid en gastronomie, zich vernieuwen. Het hotel heeft 5 sterren en beschikt nu over 94 kamers en suites, vier restaurants onder leiding van de beroemde Antwerpse chef-kok Wout Bru, en biedt wellness- en verzorgingsmogelijkheden. 

Het hele jaar door verwelkomt Sanglier des Ardennes autorally’s die ervoor gekozen hebben om een tussenstop te maken in de unieke omgeving van Durbuy”, legt Benoit Bronckart, CEO van de Sanglier des Ardennes en Adventure Valley Durbuy uit, Ma. “De filosofie van de E-Rallye Ardenne Roads by Volkswagen ID. ligt volledig in lijn met onze aspiraties om een lokaal en authentiek toeristisch aanbod van hoge kwaliteit te bieden, met respect voor de stad en de regio. Bovendien heeft het partnerschap tussen Adventure Valley Durbuy en het bedrijf EnergyVision geresulteerd in de bouw van een zonnepanelenpark op de hoofdparking, dat energie levert voor oplaadpunten voor de voertuigen van onze bezoekers. De oplaadpunten zullen ingehuldigd worden op de Ardense Wegen door Volkswagen ID E-Rallye, en zullen elektriciteit leveren aan de voertuigen die deelnemen aan deze regularity, die volledig in de lijn ligt van de ambities van Durbuy. De samenwerking met de organisator van zo’n internationaal evenement, met zijn FIA-erkenning, was dan ook vanzelfsprekend…” 

De installatie van EnergyVision in het Adventure Valley park in Durbuy is de eerste in zijn soort in de provincie Luxemburg. De ongeveer 2.480 fotovoltaïsche panelen, die 1,5 miljoen kWh per jaar produceren, voorzien 30 11kw AC oplaadpunten en 2 300kw DC-superladers van stroom. De deelnemers aan de Ardenne Roads by Volkswagen ID E-Rallye zullen optimaal van deze unieke faciliteit gebruik kunnen maken. 

“Er is gewoonweg geen betere uitvalsbasis denkbaar dan Durbuy voor ons regelmatig evenement dat uitsluitend gereserveerd is voor 100% elektrische voertuigen”, vertelt Jean-François Devillers, hoofd van het bedrijf Trajectoire. “Niet alleen geniet het kleinste stadje ter wereld van een fantastisch imago, maar door duurzame ontwikkeling te promoten, heeft het initiatieven zoals de Sanglier des Ardennes en Adventure Valley mogelijk gemaakt. Alleen al de 30 oplaadpunten in de installatie van EnergyVision rechtvaardigen ons evenement op zo’n locatie, en we zijn vereerd dat de E-Rallye Ardenne Roads by Volkswagen ID. als voorwendsel kan dienen voor de officiële inhuldiging van deze indrukwekkende installatie…

Vanaf donderdag 23 mei zullen de ongeveer veertig voertuigen die deelnemen aan de E-Rallye Ardenne Roads zich in het hart van Durbuy bevinden voor de traditionele technische en administratieve controles die bij elk evenement horen, zelfs bij regelmatigheidswedstrijden op open wegen. Trajectoire, de Sanglier des Ardennes en Adventure Valley staan klaar om u te verwelkomen en u een vorm van competitie te laten ontdekken die helemaal past bij de ambities van Durbuy…