2CV en C1: op weg naar Frankrijk!

Er zijn maar weinig raceseries die een 24-uursrace op hun kalender hebben staan en nog minder die er twee hebben! Dit weekend nemen de teams van de 2CV Racing Cup en C1 Racing Cup deel aan hun eerste race van 24 uur van het jaar en dat in het hart van Frankrijk, op het Circuit de Nevers Magny-Cours in de regio Nièvre! De race begint op zaterdag om 12u45 en eindigt op dezelfde tijdstip op zondag… 

(persbericht)

De 2CV’s en C1’s samen zijn in de 24 uur van Magny-Cours goed voor zo’n 36 auto’s. Voor de 2CV Racing Cup is er al sprake van een revanche! The Golden Horse was vorig jaar op dit tijdstip immers nog ongeslagen, maar moest bij de start van dit seizoen op Circuit Zolder genoegen nemen met de polepositie. De #33 P4M 1 van Medhi-Rik Bouchereau, Laurent Bressan en Yves De Kelper had tijdens de race in Limburg immers het laatste woord! Het team wil zijn voorsprong in Magny-Cours vergroten, maar moet met de beide auto’s van The Golden Horse afrekenen om te winnen. In de #14 zullen Martin Businaro en Olivier Renaud het tempo bepalen voor nieuwkomers Nathan Diffels en Jérôme Halmes, terwijl Jean-Pierre Blaise, Sébastien Piette en Pierre Dupont het trio vormen in de Golden Horse met startnummer #16! 

Het is echter algemeen bekend dat er in een 24-uursrace van alles kan gebeuren. De kansen op succes voor alle andere auto’s in de ‘Hybrid’-categorie zijn dan ook reëel, met de #4 P4M 2 (Lenoir-Marquet-Speleers-De Well), de #6 Jassogne Racing Team (Jassogne-Devos-Courtois-Nopère), de #10 JMCE 10 (Licops-Lacroix-X), de #17 Team Seventeen EBMI (Tiggeler-Graham-O’Keeffe) weer aan de start, de #18 Trapanelle by 2CV Passion (Chenier-Ehrhardt-Orel), de #22 Wamb Racig (Busschaert-Busschaert-Meurisse), de #26 Wacky Racers (Lacoste-Bolland-Bourdon-Lachaud), de #65 VDS & Kama (Boveroux-Thonnart-van der Straten-Cristinelli) en de #70 CGS-racingteam (Hooreman-Hooreman-Dermon-Adnitt), experts in langeafstandsraces!

De Burton #77 onder de vlag van Burton Technifutur Academy (Dahm-Gengoux-Pirlot-Marville-Thunus) doet ook mee in de categorie ‘Xperimental’, terwijl de #13 2CV Passion by Trapanelle (Sailly-Rousse-Pade-Lercher) is ingeschreven in de categorie ‘Guest’. 

Identiek scenario in C1

Regerend C1 Racing Cup-kampioen, de #228 Gaban Motorsport van Andy Gaban, Lancelot en Maxime Alsteens werd op Zolder verrast door de #204 Kimy Brothers van Damien en Arnaud Delvigne! Dat duo krijgt versterking van Gaël Frère en Julien Lefevre-Bauthière in de aanloop naar de uithoudingsrace van Magny-Cours, vastbesloten om de vaart erin te houden! 

Een strijd die zal worden geleid door verschillende andere favorieten, met de #213 KMD 213 (François-Debroux-Roiseux-Boveroux-Liagre), de #219 KMD 219 (Vanloocke-Peeters-Van Bael), de #230 GGS Racing Team (Godinas-Spiertz-Medart-Hubin), de #231 Gaban Motorsport (Sanders-Van Laethem-Van Gorp-Ragonesi), de #232 Néo-Speed (Do-Petralia-Wautier-Dell Atti), de #255 8KSW Racing (Sordini-Tomasoni-Zorza), de #257 Mecaperformance (Cagnina-Demeyer-Corbisier-Mennig), de #258 Canal Performance (Canal Roblès-Jeukenne-Gathy-Dessy), de #263 RJ Motorsport (Fontana-Nazzari-Ricaboni), de #264 TC Racing by Kimy RT (Le Leu-Devis-X), de #278 PK4FUN 278 (Wouters-Van de Plas-Wyers-Hendrix), de #293 XJD Racinng (Adriaenssens-Adriaenssens-Bonne), de #299 BE GSL Racing 1 (Gysembergh-Becerra-Nardi-Caprasse) en niet te vergeten de #283 Emax-Jelly Snake M van het Britse Alstadter-Cannings-Starling-Little-Little! De Denen in de #452 C1 Scandinavian 1 (Bernd-Hansen-Pettersen) rijden in de categorie ‘Invitational’. De #358 AB Cars (Danhier-Danhier-Mastroianni-Infusino-Farese) zit ook in de categorie ‘Europa’. Deze lijst is echter niet volledig. 

Het is moeilijk te voorspellen hoe deze 24 uur van Magny-Cours, die onder wisselende weersomstandigheden zullen worden verreden, zullen evolueren. Het oordeel valt zondag om 12u45.