In een notendop: rallycross regionaal, nationaal en internationaal

(Foto : © Olsbergs MSE )

  • VAS Rallycross: Als de weergoden het toestaan zal het regionale kampioenschap rallycross voor 2024 komende zondag 19 mei kunnen aanvangen op het Glosso-circuit te Arendonk. Op de voorlopige deelnemerslijst die de voorbije week werd vrijgegeven zien we, inclusief de 2 CV-klasse, iets meer dan 40 deelnemers staan.
  • Rallycross Nationaal: Twee weken later komen de rijders die het Belgische kampioenschap betwisten dan naar het Glosso-circuit voor hun tweede wedstrijd van het seizoen. Voor hen is het van begin maart (Mettet) geleden dat ze nog in actie kwamen voor het BK. Oorspronkelijk stond die manche gepland op 28 april, maar de vele regenval voorafgaand aan dat weekend noopte de organisatie tot de pijnlijke beslissing om de wedstrijd uit te stellen.
  • RallyX Nordic: Afgelopen weekend begon in het Zweedse Tierp het nieuwe seizoen van RallyX Nordic. Johan Kristoffersson, meervoudig wereldkampioen rallycross, en zijn Noorse teamgenoot Ole-Christian Veiby kwamen daar aan de start voor Kristoffersson Motorsport. Zij stelden hun nieuwe Volkswagen Polo, nog in camouflagekleuren, voor en Kristoffersson won meteen de eerste twee wedstrijden in 4WD. Het kampioenschap trekt over twee weken naar het Finse Kouvola. Als alles volgens plan verloopt zullen onze landgenoten Kristof Bex en Yorick Maeyninckx in augustus mee strijden in dit kampioenschap, maar dan in de klasse 2WD.