IMSA Laguna Seca: historische zege voor Porsche Penske Motorsport

Porsche heeft een geweldig weekend achter de rug, want na winst in Spa in het FIA WEC, de zege in de tweede race van de Duitse E-Prix, zegevierde het Duitse merk ook in de IMSA-wedstrijd op het circuit van Laguna Seca. De zege was er voor de Porsche-rijders Nick Tandy en Mathieu Jaminet die kort voor het einde de leiding wisten te veroveren, na een fout van Cadillac-rijder Jack Aitken. 

Foto: © Porsche

Laguna Seca is een van mijn favoriete circuits en het was fantastisch om de Porsche 963 daar vandaag te zien winnen“, aldus Roger Penske, CEO en oprichter van Penske Corporation. Met dit resultaat viert zijn team zijn de honderste overwinning in de sportwagenracerij: “Tot gisteravond was ik in Spa om naar het WEC-team te kijken, nu was ik deel van het succes hier in Californië. Veel mensen weten dat we winnaars zijn. Dat hebben we al meerdere keren onderstreept met Porsche Penske Motorsport. Nu richten we onze blik op Le Mans.”

Het duo Derani-Aitken (Cadillac) werd nog tweede, voor nog een Porsche-duo, met name Nasr-Cameron. Ook de zege in GTD Pro was voor Porsche, met Heinrich-Priaulx. Cameron en Nasr en Porsche leiden in het IMSA-kampioenschap. 

De volgende race is voor GTP en GTD Pro in Detroit op zaterdag 1 juni.