F4 Spanje: Strauven pakt meteen eerste zege

Op Jarama, de Spaanse omloop in de buurt van Madrid, opende dit weekend het Spaanse Formule 4 kampioenschap. Twee Belgen dingen er mee naar de titel: Thomas Strauven en Douwe Dedecker. Het was vooral Strauven die zich dit weekend in de kijker reed.

Lucas Fluxá (MP Motorsport) was de winnaar van de eerste race van het weekend voor de Spaanse Formule 4 op Jarama, met diens teamgenoot Keanu Al Azhari op de tweede plaats. Voor onze landgenoot Thomas Strauven (Rodin), derde, werd het nog een mooi podium. Douwe Dedecker (GRS) had minder geluk en moest met een 24ste plaats genoegen nemen. Het zou voor Thomas Strauven er enkel maar beter op worden want in race 2 pakte hij de zege, Douwe Dedecker eindigde deze keer op de 21ste plaats. De derde en afsluitende race van het weekend was dan opnieuw voor Lucas Fluxá. Deze keer scoorde Thomas Strauven, op een elfde plaats, niet, evenmin als Douwe Dedecker, opnieuw 21ste, die een weekend had om te vergeten. Thomas Strauven staat in de tussenstand tweede in het kampioenschap, achter Fluxa.

Thomas Strauven was uiteraard zeer tevreden met zijn weekend in Jarama, dat gaf hij ook aan Autosportwereld te kennen: “Ik ben uiteraard heel gelukkig, dit is boven verwachting. Ik wist dat ik in de testen vooraf meer vooraan mee kon, de top 5 zeg maar, maar een derde plaats en een zege is uiteraard zeer goed. In de tweede race ben ik bovendien wat voorzichtiger geweest, want inhalen is hier moeilijk en de twee voor me waren teamgenoten. Ik kijk nu al enorm uit naar de volgende races, over een goede maand in Portimao.