MotoGP Frankrijk: Martin met de dubbel

De MotoGP wedstrijd op het Le Mans Bugatti werd een epische driestrijd waarbij Jorge Martin (Prima Pramac Racing) uiteindelijk de zege pakte en de dubbel scoorde.

foto: © motogp.com

Liefst 297.471 fans keken toe hoe na de start de wedstrijd evolueerde naar een duel tussen Jorge Martin en Francesco Bagnaia (Lenovo Ducati Team). Dat gaf de kans aan een gemotiveerde Marc Marquez (Gresini Racing) om na het terugvallen van Maverick Vinales (Aprilia) te komen aansluiten vooraan. Terwijl Martin na de zege in de sprintrace gisteren, nu ook naar winst in de Grand Prix reed en zo de dubbel scoorde, greep Marquez de kans om met nog een halve ronde te gaan alsnog voorbij Francesco Bagnaia te koersen. Martin, Marquez en Bagnaia werd het eindpodium in Frankrijk.

Moto2, Moto3 en MotoE

In Moto2 haalde Sergio Garcia (MT Helmets – MSI) een ruime zege voor Ai Ogura (MT Helmets – MSI), met Alonso Lopez (Folladore SpeedUp) als derde. Garia neemt de leiding over het kampioenschap. Onze landgenoot Barry Baltus (RW-Idrofoglia Racing GP) viel toen hij aan het strijden was voor de laatste puntenpositie. In Moto3 was er een zege voor David Alonso (CFMOTO Gaviota Aspar Team) terwijl in MotoE Nicholas Spinelli (Tech3 E-Racing) de zege op zijn naam schreef.