Formula E Duitsland: winst voor Felix António Da Costa en Porsche

Vreugde bij Porsche en de Portugese rijder António Félix Da Costa. Na het  inleveren van de winst in E-Prix in Misano, reed Da Costa nu van de tiende plaats naar de winst in het Berlijnse Tempelhof.

Tekst: Peggy Taeymans – Foto: Alastair Staley

In een door inhaalmanoeuvres gedomineerde wedstrijd reed Nick Cassidy (Jaguar TCS Racing) van de zestiende startplaats naar plaats twee. Oliver Rowland (Nissan Formule E Team) werd derde, Pascal Wehrlein (TAG Heuer Porsche Formula E Team) vierde. Wereldkampioen Jake Dennis (Andretti Formula E Team) moest zich met de vijfde plaats tevreden stellen.

De tweede wedstrijd in Duitsland bracht voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne (DS Penske) weinig voldoening. Na contact met Sasha Fenestraz (Nissan Formule E Team) in de aanvangsfase, verloor Vandoorne de voorvleugel van zijn wagen en moest hij noodgedwongen de pit in. Vandoorne eindigde de wedstrijd op de twintigste en laatste plaats en is nu negende in de WK-tussenstand.

De leider in het  kampioenschap na Berlijn is Nick Cassidy (Jaguar TCS Racing) met 140 punten gevolgd door Pascal Wehrlein (TAG Heuer Porsche Formula E Team) met 124 punten. Oliver Rowland (Nissan Formule E Team) sluit de top drie af met 118 punten.

Ronde tien in het tiende seizoen van het Formula E kampioenschap vindt op 25 en 26 mei in China plaats.