FIA WEC Spa: de puntenstand voor Le Mans

Na afloop van de derde race van het FIA WEC in Spa, ziet de WK-stand er enigszins anders uit, maar Laurens Vanthoor, André Lotterer en Kevin Estre leiden nog steeds in het WK Uithouding en hebben hun voorsprong op de naaste concurrentie zelfs vergroot.

Foto: © Porsche

De rijders van de Porsche 963 met startnummer zes wonnen in Qatar en eindigden in Imola en Spa telkens tweede, waardoor ze nu 74 eenheden tellen, 22 meer dan het winnende duo van Spa, Callum Ilott en Will Stevens (Hertz Porsche). Het winnende trio van Imola, Kobayashi-Conway-De Vries is derde met 46 punten. Dries Vanthoor (BMW) en Stoffel Vandoorne (Peugeot) zijn na drie races nog steeds puntenloos. Bij de constructeurs leidt Porsche (83), voor Toyota (60), Ferrari (49) en Alpine (23).  

In LMGT3 heeft het Manthey Porsche-trio Malykhin-Sturm-Bachler (72 punten) een nog grotere voorsprong, van niet minder dan 35 punten, op de WRT BMW-rijders Farfus-Leung-Gelael. Maxime Martin, Valentino Rossi en Ahmad Al Harthy volgen nog één eenheid verder. Sarah Bovy (Iron Dames Lamborghini) telt als negende zeventien punten, Tom Van Rompuy (TF Sport Corvette) scoorde al wel een pole (Qatar) maar moet na technische problemen in Qatar en Spa het met zeven punten doen.

De volgende race van het FIA WEC is uiteraard de 24 Uur van Le Mans op 15 en 16 juni.