FIA WEC Spa: reacties na de race

Laurens Vanthoor (Porsche Penske Motorsport): “Uiteraard is deze tweede plaats voor ons belangrijk, want we doen een zeer goede zaak in het kampioenschap. De jongens van Hertz Team Jota waren vandaag sterker en het is goed voor Porsche en het kampioenschap om een privéteam te zien winnen, al had ik zelf liever gewonnen. Onze auto werd beter naarmate het koeler werd, zeker op het einde was het ritme erg goed. Ik denk dat we het echt momentum vasthebben en we kijken dan ook met veel vertrouwen naar de race in Le Mans uit.

Rahel Frey (Iron Dames): “Tja, wat kan ik zeggen, we zitten blijkbaar in een pechreeks, maar anderzijds hebben we vertrouwen want onze prestaties zijn goed en ik hoop dat in Le Mans het tij eindelijk eens keert. Sarah (Bovy) heeft een fantastische race gereden, maar natuurlijk maken safety car-periodes deel van dit soort races uit. Laten we naar de toekomst kijken en hopen op een race waarin we meer geluk hebben.”

Julien Andlauer (Proton Competition Porsche): “Ik denk dat we vandaag een wagen hadden om te winnen. Dit is het eerste weekend waarin de puzzelstukken op hun plaats vallen en de snelheid was er echt. Die onderbreking daar heeft niemand vat op en uiteindelijk valt het resultaat wat tegen, maar dat weerhoudt me er niet van om vol geloof naar Le Mans te kijken.”