FIA WEC Spa H3: Proton Competition nog steeds aan kop na lange neutralisatie

Na anderhalf uur racen gebeurde een ongeval aan Bruxelles tussen twee Hypercar waarin de #46 Team BMW M4 GT3 ongelukkig mee in betrokken werd. Het repareren van de vangrails kostte meer dan 40 minuten. Bij de herstart reed de Proton Competition Porsche 963 nog steeds aan kop en ook na drie uur was de wagen van Julien Andlauer en Neel Jani op de eerste plaats terug te vinden. Door de neutralisatie verdween de ruime voorsprong die Sarah Bovy opbouwde, maar de Iron Dames Lamborghini behield de koppositie.

De #20 BMW van van der Linde-Frijns-Rast en de #38 Jota Porsche 963 van Button-Hanson-Rasmussen raakten elkaar bij het aansnijden van Bruxelles. De Jota Porsche schoof van de baan en nam op zijn weg de #46 van Ahmad Al Harthy, Maxime Martin en Valentino Rossi mee. Beide wagens waren uitgeschakeld en de #20 kreeg een penalty.

Net voor halfweg ging Michael Christensen, die derde lag, met zijn #5 Penske Porsche 963 spectaculair van de baan bij het uitkomen van Blanchimont. De wagen schoof langs de muur en kwam met aanzienlijke schade tot stilstand. Door dit ongeval schoof de #50 Ferrari op naar plaats drie, achter de #51 Ferrari 499P en werd de #5 Porsche van Lotterer, de teamgenoot van Laurens Vanthoor, vierde.

De twee Team WRT BMW M Hybrid V8 reden na drie uur respectievelijk op de elfde en veertiende plaats.

Iron Dames nog steeds aan kop in LMGT3, mechanische pech voor Tom Van Rompuy

Vooraan hadden de Iron Dames na drie uur enkele seconden voorsprong op de #59 United Autosports McLaren, gevolgd door de Heart of Racing Aston op positie drie op acht seconden.

Net voor halfweg verdween de TF Sport Corvette van Tom Van Rompuy, Rui Andrade en Charlie Eastwood in de pitbox. Tom Van Rompuy lichtte toe dat het om een versnellingsbakprobleem ging. Juist voor het ongeval gebeurde dat de lange neutralisatie veroorzaakte, had Van Rompuy een tik gekregen in Blanchimont waarbij hij met de Corvette spectaculair 360° rond ging maar zijn weg kon verderzetten.