FIA WEC Spa: Alpine stelt de waterstof Alpenglow voor

Alpine heeft in Spa-Francorchamps een stukje van de mogelijke racetoekomst onthuld. Het Franse merk toonde aan de verzamelde pers de Alpine Alpenglow, die op zaterdag in de handen van Guillaume de Ridder ook een rondje van het circuit zal afleggen. De Alpine Alpenglow Hy4 belichaamt volgens het Franse merk de toekomst van de uithoudingsracerij, waarbij waterstof de perfecte oplossing voor langere wedstrijden is.

Niets beter dan een weekend van het FIA WEC om naar de toekomst van de racerij over lange afstand te kijken, was het credo van Alpine voor deze voorstelling. De Alpine Alpenglow Hy4 is niet langer een pure studie, maar een echte wagen, die het publiek zaterdag op het circuit zal kunnen bewonderen en dat in de handen van de Belgische rallycrosskampioen Guillaume de Ridder, vandaag medewerker van Alpine.

Bruno Famin, Executive Director van Alpine, geeft tekst en uitleg: “Alpine Alpenglow Hy4 staat voor een viercilinder op waterstof, waarbij de charme van de huidige technologie, niet in het minst het geluid behouden wordt, maar dan in combinatie met de voordelen van de nieuwe technologie. Waterstof is voor ons een perfecte oplossing voor de uitdagingen van vandaag in de uithoudingsracerij. De motor heeft als basis een bestaande verbrandingsmotor die door Oreca ontwikkeld is en die motor is uiteraard aangepast. De waterstof zit in drie sterk beveiligde tanks van 55 liter en wij kijken voor de toekomst naar vloeibare opslag. De Alpine Alpenglow Hy4 is de eerste stap richting de toekomst met waterstof, een toekomst die vanaf 2027 plaats biedt voor waterstofbolides in Le Mans.

De Alpine Alpenglow Hy4 is echter niet het eindpunt, want “er komt een grote zus, een zescilinder, waarvan de motor volledig vanaf nul zal worden ontwikkeld met het oog op waterstoftechnologie. Die motor loopt vandaag trouwens al op de testbank”, aldus nog Famin.  

Na de presentatie voor de pers, volgde in de paddock van het circuit in de Ardennen de statische onthulling, waarna morgen, zaterdag, de bolide zijn eerste meters op het circuit zal rijden.