Dakar 2025: Carlos Sainz aan de start met Ford Raptor

De Spanjaard Carlos Sainz zal volgend jaar zijn Dakar-overwinning met een nieuw team verdedigen. Sainz zal de overstap naar Ford maken en met de nieuwe Ford Raptor aan de start verschijnen. Hiermee kan Sainz Sr. eventieel de deur voor zijn zoon Carlos Sainz Jr. bij Red Bull openen. Ook Nani Roma zal volgend jaar met de Ford Raptor rijden.

Foto: Ford

Begin dit jaar won Sainz de Dakar Rally met een Audi RS Q E-Tron, maar de Spanjaard kiest volgend jaar voor de nieuwe Ford Raptor. “Ik ben blij dat ik in dit project kan stappen”, vertelt Sainz. “Ik heb al in het verleden met Ford samengewerkt, en dat verliep altijd goed. Ik ben benieuwd hoe de Raptor zal rijden en ik zal er alles aan doen om met Ford de Dakar Rally te winnen.”

Met zijn overgang naar Ford zet Sainz de deur voor zijn zoon en Formule 1-rijder Carlos Sainz Jr. bij Red Bull open. Het Oostenrijkse team zal in 2026 met Ford-motoren rijden en dat kan voor Sainz jr. een pluspunt zijn om bij het team te tekenen. Of het zo ver zal komen is nog afwachten, maar de Spanjaard zal na dit jaar wel zijn team Ferrari verlaten.