Carrera Cup Benelux: poleposities voor Benjamin Paque en (voorlopig) Maxime Bertho

In een kwalificatiesessie die tweemaal door een rode vlag werd stilgelegd, reed Benjamin Paque de snelste rondetijd. Rookie Valters Zviedris van Q1 Trackracing werd tweede op drie tienden van de D’Ieteren Luxury Performance-rijder. De tweede snelste rondetijd bepaalt de startgrid voor race 2 en in dit klassement stond Maxime Bertho van SpeedLover bovenaan.

Door een verstoorde kwalificatiesessie na ongevallen van Ziad Geris (PG Motorsport) en Dréke Janssen (RedAnt Racing) was de tijd heel beperkt om een goede rondetijd, laat staan twee, te laten optekenen.

De snelste ronde bepaalt het klassement voor race 1 en zo ging de pole voor die race naar Benjamin Paque van D’Ieteren Luxury Performance. De tweede snelste chrono zet de startgrid van race 2 en in deze rangschikking stond Maxime Bertho, die in de Pro-Am-klasse voor SpeedLover uitkomt, verrassend bovenaan. Volgens dat laatste klassement zouden slechts vijf wagens gekwalificeerd zijn, maar gezien de omstandigheden wordt verwacht dat de wedstrijdleiding hierin nog een beslissing zal nemen.

De eerste wedstrijd van het weekend, die 30 minuten plus een ronde duurt, start vanmiddag om 16u30 en is live via YouTube te volgen.

Resultaten