VAS Monteberg – interview Gilles Pyck: “Ik wou vorig jaar al met de Volkswagen Polo rijden”

De Monteberg rally wordt voor Gilles Pyck de eerste rally van het seizoen. De West-Vlaming zal komende zondag voor het eerst in een Volkswagen Polo GTI R5 rijden en daar kijkt hij naar uit.

“Ik start zondag zonder verwachtingen, want ik heb nog geen ritme in de nieuwe wagen”, vertelt Pyck. “Met de aanwezigheid van Reynvoet, Verschueren, Vanneste en Syx is er veel concurrentie om voor de overwinning mee te strijden. Daarnaast zullen ook Steve Bécaert, de BMW’s en de Porsches dicht bij de topvijf willen eindigen, dus ik kan mezelf geen doelstelling geven. Als ik mijn vierde plaats van vorig jaar kan herhalen, dan ben ik zeer tevreden.”

Vorig jaar zat Pyck nog achter het stuur van een Hyundai I20 N Rally2 tijdens de Monteberg rally, maar dit jaar kiest hij voor een nieuwe Volkswagen Polo GTI R5. “Ik wou vorig jaar al met de Volkswagen Polo rijden, maar hij was op dat moment niet vrij”, deelt Pyck mee. “Gelukkig vond ik nog de Hyundai om enkele rally’s mee te rijden. Dit jaar was de Volkswagen wel vrij en ik twijfelde geen moment om er mee te rijden. Als je ziet hoe sterk John Wartique met de wagen rijdt, dan ben ik nu al tevreden met mijn keuze.”

Ondanks de keuze voor de Volkswagen staan er voor Pyck niet veel wedstrijden op de planning. Na de Monteberg zal hij nog de rally van Ieper rijden, en daar blijft het voorlopig bij.