F1 Miami: sterke reactie van Red Bull en Verstappen na vertrek Newey

Max Verstappen (Red Bull Racing) heeft in de sprintkwalificatie van de GP Miami opnieuw de polepositie gegrepen. De Nederlander voelde zich niet zo goed in de wagen maar toch reed hij naar de snelste tijd. De aankondiging dat topingenieur Adrian Newey eind dit seizoen bij het team zal vertrekken, leek voor beide rijders geen parten te spelen.

“Ik had een goed gevoel tijdens de vrije training, maar in de kwalificatie vond ik weinig grip”, vertelde Verstappen. “Voor mijn gevoel reed ik een trage ronde en daardoor was ik verbaasd dat ik de polepositie veroverde. We moeten nog enkele zaken analyseren, maar we hebben met beide wagens een mooie uitgangspositie voor de sprintrace.”

Teamgenoot Sergio Perez had net als Verstappen een minder gevoel in de wagen. Toch kon de Mexicaan zich naar de derde plaats rijden. “Met slechts één vrije training is het moeilijk om de wagen in de kwalificatie optimaal te benutten”, deelt Perez mee. “Iedereen had in Q3 maar één mogelijkheid voor een snelle ronde en ik kon me naar de derde plaats rijden. We hebben nog wat werk te doen waarmee we hopen dat we het maximale uit de wagen kunnen halen.”

Vanavond staan de sprintrace en de kwalificatie voor de hoofdrace op het programma.