GT World Sprint Brands Hatch: poleposities voor Ferrari en Mercedes

In Brands Hatch heeft het duo Green-Lapalainen (Ferrari) de polepositie voor de eerste race veroverd. Onze landgenoten Dries Vanthoor en Charles Weerts (BMW) mogen voor de eerste race vanaf de derde plaats starten. Daarnaast zette het duo Engel-Auer (Mercedes) de snelste tijd neer in de kwalificatie voor de tweede race.

Foto: ©GT World Sprint

In de eerste kwalificatie reed het duo Green-Lapalainen in de Ferrari 296 GT3 naar de snelste tijd. Onze landgenoot Nicolas Baert (Aston Martin) noteerde samen met zijn mederijder Mattia Drudi de tweede tijd, gevolgd door het Belgische duo Vanthoor-Weerts. Nog in de Pro Cup reed het duo Martin-Rossi (BMW) naar de tiende tijd.

In de Gold Cup zette het duo Evrard-Magnus (Audi) de vierde tijd neer, en Lismont-Jakes (Aston Martin) reden naar de vijfde plaats. Nog in de eerste kwalificatie noteerde onze landgenoot Jef Michiels (Ferrari) de vierde tijd in de Silver Cup.

Tweede kwalificatie

In de tweede kwalificatie was de polepositie voor het duo Engel-Auer. Het duo was een tiende sneller dan Gounon-Götz (Mercedes) en Altoe-Vermeulen (Ferrari). In de Gold Cup zette het duo Magnus-Evrard de snelste tijd neer. De overige landgenoten konden hun resultaat uit de eerste kwalificatie niet herhalen.

Morgen start de eerste race om 12u00 en de tweede race om 17u00.