ERC Islas Canarias: Yoann Bonato wint na een spannende strijd

Yoann Bonato (Citroën) heeft net als vorig jaar de ERC-rally Islas Canarias gewonnen. De Fransman had na een secondestrijd 2,8 seconden over op zijn landgenoot Mathieu Franceschi (Skoda). Hayden Paddon (Hyundai) verloor in de laatste lus zijn derde plaats.

Foto: ©ERC

Yoann Bonato had met nog drie klassementsproeven te gaan 6,9 seconden voorsprong op Franceschi. De Skoda-rijder ging in de aanval, maar kwam uiteindelijk 2,8 seconden te kort om de overwinning te grijpen.

Voor de derde plaats was het niet Hayden Paddon maar Alejandro Cachon (Toyota) die aan het langste eind trok. De Spanjaard leidde vrijdagochtend de rally, totdat hij door een lekke band veertig seconden verloor. Na een sterke zaterdag kon Cachon nog naar de derde plaats opschuiven. Paddon zakte uiteindelijk nog naar de zesde plaats weg, want Ruiloba (Citroën) en Suarez (Skoda) veroverden de vierde en vijfde plaats tijdens de laatste klassementsproeven.

In het ERC-klassement wordt Mathieu Franceschi de nieuwe leider, voor Hayden Paddon. De volgende rally is over een maand in Zweden.