F1 Miami: tweede sprintrace van het seizoen

Dit weekend staat in Miami de zesde ronde van de F1 op het programma. Net als in China wordt er opnieuw een sprintrace verreden, die de rijders extra punten kunnen opleveren. Vorig jaar won Max Verstappen de wedstrijd en ook voor dit jaar is de wereldkampioen de grote favoriet.

Foto’s: ©F1I Red Bull Racing

De Grote Prijs van Miami stond voor het eerst in 2022 op de F1-kalender waarbij wereldkampioen Max Verstappen de editie won. In het kampioenschap van 2022 was Miami de eerste manche die in de Verenigde Staten werd verreden, al stond de Grote Prijs van Austin die zijn debuut in 2012 maakte nog op het programma. Voor dit seizoen is Miami de eerste van de drie manches die in de Verenigde Staten zal plaatsvinden.

Stratencircuit en weekendformat

Het stratencircuit rond het Hard Rock Museum van Miami werd speciaal voor de F1 ontworpen. De twee lange rechte stukken en de zeventien bochten maken van de Miami International Autodrome een evenwichtig circuit, maar er zijn voor rijders genoeg mogelijkheden om in te halen. Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning, want de Nederlander kon zowel in 2022 als 2023 winnen. Ferrari en McLaren moeten de uitdagers van de huidige wereldkampioen worden.

Met de sprintrace en de hoofdrace zijn er voor de rijders veel punten te verdienen. Op vrijdag werken de rijders de enige vrije training en de sprintkwalificatie af, om vervolgens op zaterdag de sprintrace te rijden. Zaterdagavond vindt de kwalificatie voor de hoofdrace plaats, die op zondagavond wordt afgewerkt. Hieronder vindt u het tijdschema voor komend weekend:

Vrijdag 3 meiVrije training18u30-19u30
Vrijdag 3 meiSprint kwalificatie22u30
Zaterdag 4 meiSprintrace18u00
Zaterdag 4 meiKwalificatie22u00
Zondag 5 meiHoofdrace22u00