BRC Wallonie: Verstappen verstevigt zijn leiding na opgave Fernémont

Jos Verstappen (Skoda) blijft na veertien klassementsproeven aan de leiding in de rallye de Wallonie staan. De Nederlander verstevigde zijn voorsprong van gisteren nadat eerste achtervolger Adrian Fernémont (Citroën) met een beschadigde wagen moest opgeven. BRC-leider Niels Reynvoet (Citroën) reed een sterke openingslus en schoof naar de tweede plaats op.

Op de openingsproef van zondag was het duidelijk dat Adrian Fernémont in de aanval ging. De Citroën-rijder was 5,5 seconden sneller dan leider Verstappen en verkleinde daarmee zijn achterstand tot 6,5 seconden. Maar Férnemont ging waarschijnlijk te fel in de aanval, want de nummer twee kwam met een beschadigde wagen over de meet met de opgave als gevolg.

Met het uitvallen van Fernémont zagen Potty (Citroën), Cherain (Hyundai) en Reynvoet (Citroën) de kans om de tweede plaats in het algemene klassement over te nemen. BRC-leider Niels Reynvoet veroverde uiteindelijk na KP14 de tweede plaats voor Potty en Cherain, maar met een verschil van vier seconden tussen de drie rijders kan alles nog veranderen. Jos Verstappen blijft nog steeds aan de leiding, met een ruime voorsprong van 39,6 seconden op Reynvoet. Voor de rijders staan nog zes proeven op de planning, met de start van KP15 om 10u57.