BRC Wallonie: Verstappen moet na dubbele lekke band opgeven, spannende strijd vooraan

Drama voor rallyleider Jos Verstappen (Skoda) op de vijftiende klassementsproef in de rally de Wallonie. De Nederlander reed een dubbele lekke band en moest als leider opgeven, waarmee hij kostbare punten voor het BRC-klassement zal verliezen. Cédric Cherain (Hyundai) neemt de leiding van de rallye de Wallonie over, al zijn de verschillen erg klein.

Jos Verstappen zal de rallye de Wallonie 2024 niet winnen. De Nederlander reed na het uitvallen van Adrian Fernémont (Citroën) comfortabel aan de leiding maar moest na een dubbele lekke band op KP15 opgeven. Niels Reynvoet (Citroën) nam hierdoor op de vijftiende klassementsproef de leiding over, al waren de verschillen met Maxim Potty (Citroën) en Cédric Cherain erg klein. “Ik was verbaasd door Jos zijn opgave”, vertelde Reynvoet. “Ik had gedacht dat hij geen risico’s meer ging nemen, maar het blijft de rallysport. De strijd voor de overwinning ligt weer helemaal open en ik zal blijven pushen tot het einde.”

Reynvoet breidde zijn voorsprong op KP16 met enkele seconden uit, maar Cherain zette op de zeventiende klassementsproef een toptijd neer, waarmee hij voor het eerst in deze rally aan de leiding komt. “Het is een leuke strijd”, vertelt Cherain. “Gisteren hadden we nog een lekke band en vandaag staan we plots aan de leiding. Er zijn nog drie proeven te gaan en de verschillen zijn klein, dus er kan veel gebeuren.”

Met zijn scratch heeft Cherain nu een voorsprong van slechts acht tienden op Niels Reynvoet en 2,3 seconden op Maxime Potty. Bastien Rouard staat met zijn Hyundai op de vierde plaats, terwijl Vincent Verschueren de topvijf vervolledigt. Met nog drie proeven is het niet duidelijk wie de rally de Wallonie 2024 zal winnen.