In een notendop: DTM, GT Open en GT Cup Open

  • DTM – In Oschersleben heeft Jack Aitken de eerste race van het DTM-seizoen 2024 gewonnen. De Brit veroverde al deze ochtend de polepositie, en die heeft hij in de race niet meer afgegeven. Mirko Bortolotti eindigde in zijn Lamborghini als tweede, terwijl Audi-rijder Ricardo Feller de laatste podiumplaats veroverde. Aitken is logischerwijs ook de eerste leider in het DTM-kampioenschap. Morgen staan nog de tweede kwalificatie en de tweede race op het programma.
  • GT Open – In de GT Open heeft het duo Bartone-Schiller in de Mercedes de openingsrace van het seizoen gewonnen. Het duo had een ruime voorsprong op Pulcini-Cheever III (Ferrari) en Jedinski-Basz (Audi), die deze ochtend nog de polepositie veroverden. Onze landgenoot Laurent De Meeus (Ferrari) had samen met tweede rijder Jamie Stenley een mindere race en werd uiteindelijk 23ste. Morgen werken de rijders nog een tweede kwalificatie en race af.
  • GT Cup Open – In Portimao hebben Leandro Martins en Dieter Svepes de eerste race van het seizoen gewonnen. Ze behaalden het nipt voor de Italianen Innocenti en Belicchi en het duo Ludwig-Velasco. De eerste Belgen waren Xander Przybylak en Lars Zaene op de vierde plaats. Verder in de eindstand eindigden onze landgenoot Nicolas Vandierendonck en de Roemeen Bogdan Duma op de zevende plaats, terwijl het Belgische duo Vandervelde-Brauns naar de negende plaats reed. Stienes Longin en Nicolas Saelens konden de wedstrijd niet uitrijden. Net zoals de GT Open staan morgen nog een kwalificatie en een race op de planning.
  • Foto: ©DTM