BRC Wallonie: Jos Verstappen sluit eerste dag als leider af

Jos Verstappen (Skoda) zal als leider van de rallye de Wallonie de nacht ingaan. De Nederlander heeft na elf klassementsproeven een voorsprong van twaalf seconden op Adrian Fernémont (Citroën) en dertig seconden op Maxime Potty (Citroën). Cédric Cherain (Hyundai) reed in de laatste lus van de openingsdag lek.

Adrian Fernémont stond na acht klassementsproeven aan de leiding van de rallye de Wallonie, maar zijn voorsprong op Jos Verstappen was zeer klein. Tijdens de laatste drie proeven van de dag reed Verstappen twee keer naar de scratch waarmee hij de leiding van de Citroën-rijder overnam. Met een voorsprong van twaalf seconden heeft Verstappen duidelijk in de derde lus het verschil gemaakt.

Bij het ingaan van de derde lus volgde Cédric Cherain op tien seconden van leider Fernémont, maar op KP9 verloor Cherain een halve minuut door een lekke band. Maxime Potty, die al eerder in de rally een lekke band reed, nam de derde plaats over. Cherain ging opnieuw in de aanval en eindigt de eerste dag als vierde op acht seconden van Maxime Potty. BRC-leider Niels Reynvoet (Citroën) moet voorlopig op 41,1 seconden van leider Verstappen met de vijfde plaats tevreden zijn.

Met de huidige stand wordt Jos Verstappen de nieuwe leider in het Belgian Rally Championship, al staan er morgen nog negen klassementsproeven op de planning die het volledige klassement kunnen veranderen.