De autosport dit weekend: rustiger laatste weekend van april

Voor het laatste weekend van april is het iets rustiger dan het voorbije eerste megaweekend. In Monaco staat wel de achtste ronde van het WK Formule E op het programma. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne staat op de elfde plaats in het algemene klassement van dat WK en wil eindelijk nog eens vooraan eindigen. Sinds zijn titel in 2022 stond hij niet meer op het podium.

Foto: DS Penske

Verder is er veel autosport in ons land te zien. In Spa start, tijdens de Summer Classic – inderdaad – de Belcar Historic met het nieuwe seizoen, terwijl in Namen de BRC Rallye de Wallonie op het programma staat.

In het buitenland beginnen de GT Open en de GT Cup Open in Portimao aan het nieuwe seizoen, met heel wat Belgen. Daarnaast staat ook voor de DTM en de ADAC GT de seizoensopener in Oscherleben op het programma. De British GT rijdt komend weekend op het circuit van Siverstone voor de tweede manche van het kampioenschap.

Tot slot rijden de NASCAR en Indycar zondagnacht respectievelijk in Dover en Barber, terwijl de MotoGP de vierde ronde van het kampioenschap in Jerez afwerkt.