In een notendop: TCR Europe, IMSA en GT World Asia

  • IMSA Long Beach – In Long Beach, tijdens de derde manche van het IMSA-kampioenschap, toonde Cadillac zich duidelijk sterker dan in Imola tot dusver, met een dubbel voor het Amerikaanse merk. Sébastien Bourdais en Renger van der Zande wonnen de race, voor de zusterwagen van Pipo Derani en Jack Aitken. Porsche behaalde de derde plaats, met de Porsche Penske Motorsport Porsche 963 van Felipe Nasr en Dane Cameron. In GTD was de zege op het stratencircuit voor Ben Barnicoat en Parker Thompson in hun Lexus RC F GT3. (Foto: © IMSA)
  • GT World Asia Sepang – Porsche won de tweede race van het openingsweekend van de GT World Asia met Origine Motorsport en het duo Heinrich-Lu. Anthony Liu en Alessio Picariello in een Porsche van Absolute Racing werden derde in de tweede afspraak van het seizoen. 
  • TCR Europe Vallelunga – Norbert Michelisz (BRC Hyundai N Squadra Corse) en Franco Girolami (Monlau Motorsport Cupra) hebben de races van het eerste weekend van de TCR Europe gewonnen. Op 18 en 19 mei is het kampioenschap op Circuit Zolder te gast.