FIM EWC Le Mans 24: Yamaha-Yart na halfkoers al enkele rondes voorsprong, beide Belgen vallen uit

De 24 Uur van Le Mans voor motoren is gisteren om 15u00 officieel van start gegaan. De eerste twee uur was er een mooi gevecht vooraan de wedstrijd. Yamaha-Yart en Yoshimura Sert Motul wisselden de leidersplaats voortdurend af. In het derde uur ging het echter mis voor Yoshimaru. Terwijl het team aan de leiding lag, schoof het achterwiel van Gregg Black weg. Zonder veel erg kon hij na een korte pitstop opnieuw verder. Yamaha-Yart pakte meteen een ronde voorsprong op eerste achtervolger KM99 en ging zo de nacht in.

Tekst: Gianni Seeuws en Foto: FIM EWC

’s Nachts bleef het team doorstomen. Achter de leider waren er wel wat verschuivingen: BMW Motorrad maakte al vroeg de opmars naar plek twee gevolgd door Yoshimura. Met dezelfde volgorde begonnen de teams aan de laatste acht uur.

We zagen ook reeds enkele opgaves vroeg in de wedstrijd: Team 33 Louit April Moto moest opgeven na een mechanische storing en Honda Viltais had motorproblemen. Net voor de nacht viel ook Team Racing 85 by Soleane uit. Verder haalden Honda No Limits, Werc Motor Events, Uniserv Moto82 Team, Team GT Endurance, Team Slider Endurance en Team Rossobordeaux de ochtend niet. Tijdens de nacht verloren we ook beide Belgen. Het team van Luca De Vleeshauwer, Pitlane Endurance, moest opgeven na motorproblemen en Bram Lambrechts brak zijn sleutelbeen. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht maar zijn team kon nog veder.